Snowboard Forum - wszystko o snowboardzie i innych zajawkach śnieznych.
Nie jesteś zalogowany.
na jakims forum czytałem ze jak ma ktos rysę na blacie to najlepiej podgrzac wosk w jakims garnuszku zeby byl plynny i pedzelkiem posmarowac woskiem po rysach. Czy to dobry sposob? Pozdr.
hmmmm... interesujące.... czekam na odpowiedzi bo to się może przydać:D
PZDR
To nie jest wosk tylko pałeczki kofiksowe, np. z TOKO. 4 szt. kosztuja 18zł bodajże. Njapierw podpalasz taka pałeczkę, pierwszym kroplom pozwalasz skapnąć poza deske, potem kilka kropel w miejsce rysy, dziuru w ślizgu, potem zdmuch**esz (gasisz) pałeczkę, pozwalasz aż uzupełniony ślizg wystygnie, bierzesz stalową bądź plstikową cyklinę i usówasz nadmiar wystający ponad powierzchnię. Proste??
) No chyba, że chodzi o coś innego?? o czym nie mam pojecia... [Modyfikowane: 2007-02-03 12:13]
takie pałki można kupić za 50gr sztuka w sklepach np metalowych lub z jakimiś podobnymi rzeczami.
podobny efekt mozna uzyskac biorac gruby, nieszeleszczacy woreczek foliowy zwinac go w cienki rulonik , podpalic i nakapac gdzie trzeba.......wczesniej oczywiscie sprobowac na czym innym.....
Kumpel stosowal kiedys topiony korek z jabola
Ja jednak preferowalbym zwykle paleczki..
jedna ryska.. spoczko... poczekaj az rysek bedzie multum.. wtedy nie ma co sie bawic w woski domowej roboty, trza sie wybrac do servisu i tam zrobia Ci deseczke miodzio. ;-)
...albo stare żelazko i troche parafiny. Małe prasowanko i gotowe ![]()
<i>Odp: Sposoby domowe:) 2007-02-15 21:05 ...albo stare żelazko i troche parafiny. Małe prasowanko i gotow</i> 6 lat uzywam wosku i slizg jest w idealnym stanie ![]()
a ja jeden tydzien codziennie samrowalem deche a electra i tak sie k**** tak porysowala ze glowa mala... ![]()
Polecam pałeczki kofiksowe!!